Приятел ми сподели нещо, което си струва да се провери. Каква е гаранцията, че Андрешко не е станал лаборант?

Приятел ми сподели нещо, което си струва да се провери. Каква е гаранцията, че Андрешко не е станал лаборант?
Бившият вътрешен министър Богомил Бонев алармира за случаи, при които хора, които въобще не са правили PCR тест, са обявени за положителни на коронавирус.

Бонев написа следния коментар на стената си във фейсбук:

Приятелите знаят колко мразя ковидиотите. Но точно приятел ми сподели нещо, което си струва да се провери.

Зачестяват случаи, при които хора чакат на опашка пред лаборатория, записват им данните, не дочакват самия тест по някаква причина и си заминават. И получават положителен тест.

Да речем, че това са единици.

Въпросът е какъв контрол има върху дейността на нароилите се като гъби след дъжд лаборатории.

Каква е гаранцията, че Андрешко не е станал лаборант.

Всеки положителен тест води след себе си серия други тестове – на контактните, два-три на първия тестван и т.н. По 120 лв. всеки.

Да, в цял свят вирусът върлува и заразените нарастват. В много държава никога няма да им хрумне да правят подобна измама.

Но като си знаем колко сме изобретателни как да спечелим от всичко, заслужава си да се повдигне въпросът за контрола на лабораториите в България. / Богомил Бонев

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.