Проф. Светлана Шаренкова пред БСП-София: Не на чуждите военни бази на българска територия! Ще превърнем отново България Държава на Духа

Проф. Светлана Шаренкова пред БСП-София: Не на чуждите военни бази на българска територия! Ще превърнем отново България Държава на Духа
“Нашите избиратели искат ясни формулировки, а не замазване и подминаване на сложните геополитически казуси”

В изказването си пред Градската конференция на БСП -София, през уикенда, издателят на вестниците ЗЕМЯ, „Русия днес-Россия сегодня“ и “Китай днес“ и председател на форум „България-Русия“ проф. Светлана Шаренкова заяви: „Предстоят ни едни от най-решаващите избори от 30 години насам.

И БСП трябва да постигне исторически пробив срещу модела ГЕРБ и да отстрани тази мафиотската власт. Длъжни сме да докажем, че можем да излъчим компетентно и морално управление като осигурим максимално национално съгласие за тази Промяна.

Подкрепям Румен Овчаров , който изтъкна, че преди да говорим за смяна на икономическия и социален модел, най-важното е да работим за възстановяването и утвърждаването на българската държавност. Ще добавя и национален суверенитет!

Именно затова предизборната ни платформа не е формален документ, а програма за управление, в която да определим червените линии и нашите ангажименти, от които няма да отстъпваме и които ни отличават от останалите.

Затова предлагам в Платформа та да кажем ясно и категорично, а не обтекаемо, че сме против Всякакви чужди военни бази на българска територия. Защото внушенията и манипулациите на американските лобисти Елена Поптодорова и Соломон Паси скоро ще ни превърнат в прифронтова държава срещу братска, православна Русия.

Нашите избиратели искат ясни формулировки, а не замазване и подминаване на сложните геополитически казуси. Предлагам по повод на общото балканско и икономическо сътрудничество да се добави Развитие на инфраструктурата и свързаност между София и Скопие в т.ч. жп. връзка. Също така да впишем в платформата, че задължаваме бъдещо правителство с наш мандат да отстоява отмяната на антируските санкции и ако е необходимо да сложи вето в Европейския съюз – такъв прецедент вече имаме -по повод на Северна Македония, когато България ясно показа, че националните ни интереси могат да се защитават, чрез налагане на вето в Европейския съюз.

В частта от Платформата, където отбелязваме, че сме за развитие на политическо и икономическо сътрудничество с Русия и Китай. Предлагам да не се ограничаваме само в тези сфери, а да кажем, че сме за всестранно развитие във всички обществено икономически, културни, образователни, човешки и т.н. сфери с водещите полюси в днешния свят Руската федерация и Китайската народна република.

И накрая, но съвсем не на последно място, бих казала дори на първо! Особенно важно е в нашата Платформа да залегне сериозна част, свързана с културата и свободата на словото и медиите. В националната идейна платформа ние в Съвета по култура и медии на БСП се постарахме кратко, но категоричтно и ясно да изложим предложенията си и да отстояваме идеите на България като Държава на духа.

Да не забравяме, че София е културното средище на България, а лявата интелигенция има своите силни традиции, които са спасявали партията неведнъж в историята й.

Абсурдно е темата „Култура“ да отсъства, защото част от промяната на Модела е и отстраняването на безкултурието и опростачването от властта и възраждането българските духовни традиции“, заяви проф. Шаренкова в своето изказване на Конференцията, което бе прието с пълна подкрепа от Делегатите. / Шаренкова

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.