Путин до Радев: Разчитам, че традициите на братско приятелство и занапред ще пребъдат

Путин до Радев: Разчитам, че традициите на братско приятелство и занапред ще пребъдат
„Разчитам, че отдавнашните традиции на братското приятелство и занапред ще допринасят за развитие на взаимноизгодното сътрудничество между нашите страни.

От душа Ви желая крепко здраве и успех, а на народа на България – благополучие и просперитет.“

Това е написал руският президент Владимир Путин до българския държавен глава Румен Радев по повод Националния празник 3 март.

Путин е изразил почит към саможертвата на българските опълченци и руските войници, воювали рамо до рамо за свободата на България.

Румен Радев получи поздравителни писма от държавни глави от цял свят. Сред тях освен Путин са императорът на Япония Нарухито, кралят на Испания Фелипе VI, кралят на белгийците Филип, президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, кралицата на Обединеното кралство Елизабет II, президентът на Румъния Клаус Йоханис, президентът на Унгария Янош Адер, президентът на Република Ирландия Майкъл Хигинс, президентът на Чешката република Милош Земан, президентът на Хърватия Зоран Миланович, президентът на Конфедерация Швейцария Гай Пармелин, президентът на Република Латвия Егилс Левитс, президентът на Арабска република Египет Абдел Фатах ас-Сиси и много други, както и представители на международни организации, съобщават от „Дондуков“ 2.

В поздравителния си адрес Щайнмайер изпраща сърдечни поздравления към българските граждани от името на своя народ и изразява увереност, че със съвместни усилия двете държави ще преодолеят общите предизвикателства. „Благодарен съм за дългогодишното, изпълнено с доверие, сътрудничество между нашите две страни“, се посочва в писмото на германския държавен глава.

Кралят на Испания Фелипе VI изпраща своите сърдечни почитания по случай 143-ата годишнина от Освобождението на България: „Желая от все сърце лични успехи, мир и просперитет на скъпия български народ“, се казва в адреса.

„По повод националния празник на Република България имам голямото удоволствие да Ви изпратя своите сърдечни поздравления и искрени благопожелания за щастие и просперитет на народа на Вашата страна“, подчертава императорът на Япония Нарухито.

Елизабет II отправя най-добри пожелания към българския народ. „Надявам се след трудната година да можем да очакваме преодоляване на глобалните здравни предизвикателства и по-добри времена в бъдеще“, казва тя.

Унгарският президент Янош Адер изразява увереност, че чрез продължаване на обединените си усилия България и Унгария ще обогатят връзките си, допринасяйки за укрепването на Европейския съюз. „С радост можем да констатираме, че икономическото и политическото сътрудничество между нашите страни се развиваше динамично и през последните години“, пише Янош Адер.

„Използвам тази добра възможност да потвърдя, че дълбоко ценя сърдечните двустранни отношения, които свързват нашите две приятелски страни, и да изразя интереса си към заздравяването и задълбочаването на тези връзки във всички сфери в името на благоденствието на нашите два приятелски народа“, пише до българския държавен глава президентът на Египет Абдел Фатах ас-Сиси.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.