Гърция без карантина, а сезонните работници не стигнаха до работа

Колони от автомобили се образува по граничните пунктове “Маказа” и “Кулата” в първия ден, в който може да се влиза в Гърция без карантина. Но въпреки отворените граници, 60% от хотелите в южната ни съседка не работят.

“Масово се усеща, че целогодишните хотели още не са отворили и се коментира, че някои от тях може и да не отворят. Въпреки че и сезонните отвориха вчера. В събота официално беше открит сезонът на остров Санторини, който приветства всички туристи. Спазват се всички указания, няма проблеми за туристите. От вчера отвориха границите, което оказва влияние. Раздвижват се нещата”, разказа собственикът на ресторант в Атина Цветана Бонева в ефира на “България сутрин”.

Още по темата

15 юни 2020 13:50

89

15 юни 2020 07:21

6

Тя сподели, че вече се радват на посетители от България.

“Откакто отворихме на 25 май, масово заведения и ресторанти не отвориха. Повечето закъсняха с по седмица-10 дни, нещата не тръгнаха толкова добре, колкото ги очаквахме. Това е, защото няма туристи. Масово сезонните работници по острови, хотели идват от България. С появата на всички нови мерки те не успяха и да дойдат”, допълни Бонева пред Bulgaria ON AIR.

Тя коментира, че недостигът на персонал не е толкова голям проблем, колкото това, че не са отворили всички хотели и ресторанти.

“Не знам дали ще отворят. Проблемът е, че до вчера всички, които влизаха в Гърция, имаха 7-дневната карантина. Всички хора, които пристигаха със самолети, бяха задържани по един ден, докато не им се вземат проби за Ковид-19. Това спираше хората да пътуват. Пробите, които се взимат, са напълно безплатни за всички, но вече няма карантина”, каза още Цветана Бонева.

И добави, че все още са забранени вътрешните полети, но пък корабите пътуват нормално.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.