Радев защити Кирил Петков: Атаките са заради засегнати интереси на мафията

Радев защити Кирил Петков: Атаките са заради засегнати интереси на мафията
Президентът Радев защити Кирил Петков.

„Атаката срещу министъра на икономиката Кирил Петков цели да постави под въпрос всички актове на служебния кабинет. Правителството засегна интересите на мафията, осветли и пресече много схеми. Станаха ясни парите, предплатени за ремонти на хартия“.

Това заяви президентът Румен Радев.

„Корупционерите, които искат да върнат часовника на Борисов назад. Това е политическият залог“, посочи той по повод атаката срещу министъра от служебното правителство.

Радев: Атаките срещу Кирил Петков са заради засегнати интереси на мафията
Той уточни, че по юридическия казус с евентуалното двойно гражданство на Петков, ще се произнесат съдиите от Конституционния съд на базата на факти.

Ще е крайно безотговорно ако и този парламент не състави правителство и не актуализира бюджета. Това означава, че ще остави следващия служебен кабинет с вързани ръце по време на криза. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

„Няма място за политиканство за здравето на българите. При гласуването ще се разбере кои партии работят за себе си и кои за хората“, заяви Радев, предаде Факти.

„Още не съм приключил консултациите, но и на КСНС партиите показаха, че разбират предизвикателствата, пред които е изправена страната, и аз очаквам това разбиране да се пренесе в парламента и да актуализира бюджета, за да посрещнем всички предизвикателства, пред които е изправена страната“, посочи държавният глава.

Президентът и коментира казуса с гражданството на Кирил Петков. Тази седмица ГЕРБ-СДС сезираха Конституционния съд, който да се произнесе имал ли е двойно гражданство (българско и канадско) икономическият министър по време на назначаването си на тази длъжност и съответно да установи противоконституционност.

„Корупционерите, които искат да върнат часовника на Борисов назад. Това е политическият залог. По юридическия въпрос ще се произнесат съдиите от Конституционния съд“, коментира Радев.

Атаката срещу министъра на икономиката Кирил Петков цели да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет. Това заяви в коментар президентът Румен Радев.

„Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията. Осветли и пресече много схеми. Видяхте празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за ремонти и строежи на хартия.

Видяхте къде отиват кредитите на ББР. Корупционерите търсят формален юридически повод, за да върнат часовника назад към времето на Борисов”, категоричен е държавният глава.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.