Радев към депутатите: На 49-ото Народно събрание е отредена съдбовна роля

Радев към депутатите: На 49-ото Народно събрание е отредена съдбовна роля
Свиках 49-ото Народно събрание в Страстната седмица с надеждата за смирение, диалог и разум.

Това заяви президентът Румен Радев в обръщението си към депутатите при откриването на 49-ото Народно събрание.

Приемането на държавния бюджет е първостепенна задача. Силно се надявам бюджетът да бъде внесен в редовно правителство, което да се ангажира с политики и да носи отговорност за тях. Ако това не стане, служебното правителство ще внесе бюджет.

На 49-ото Народно събрание е отредена съдбовна роля. Очаквам този парламент да подкрепи европейския курс на страната.

С надежда за ново начало, специално от това НС. С дългоочакваните смирение, диалог и разум, от които имаме нужда всички. Това заяви държавният глава Румен Радев на път към Народното събрание относно очакванията си към новото Народно събрание.

„Този парламент трябва да вземе наложителни действия – и като законодателство, и като сформиране на редовно правителство“, добави той.

Нека да видим как ще се конституира Народното събрание. Днес е важен ден, как ще започне процедурата с избор на председател на парламента.

По традиция той и вицепрезидентът Илияна Йотова извървяха пеша разстоянието от президентството до сградата на Народното събрание.

По думите му е важно да бъдат чути и декларациите на партиите и тяхната готовност за съставяне на кабинет и приоритетите им в дневния ред за законите.

Той не отрече възможността консултациите за съставяне на правителство да започнат още следващата седмица. Радев коментира тезата с думите: „Така е редно“.

Според президента дали е възможно министри от служебното правителство да вземат участие в редовен кабинет е въпрос на личен избор и на ценности.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.