Радев: Нечувано и невиждано! Доживяхме ГЕРБ да призовава президента да наложи вето

Радев: Нечувано и невиждано! Доживяхме ГЕРБ да призовава президента да наложи вето
Президентът е в Първомай по повод празника на града.

Според Радев машинното гласуване е било твърде дълго забавяно от Борисов.

Инсинуациите, че президентът избира ЦИК и придобива над нея права са евтина пропаганда. Това коментира президентът Румен Радев по повод приетите промени в Изборния кодекс, които бяха обнародвани днес в извънреден брой на „Държавен вестник“.

Ако има предсрочни избори, тази нова ЦИК трябва да започне работа веднага след разпускането на парламента. Това е залогът за успех, заяви Радев, предава БНТ.

Доживяхме ГЕРБ да призовава президента Радев да наложи вето – нечувано невиждано, коментира още държавният глава по повод призивите за вето над поправките в Изборния кодекс.

Правителството на Борисов твърде дълго бавеше машинното гласуване, твърде дълго пречеше на българите в чужбина да гласуват, категоричен е Радев.

Вие какво искате – бавене и хаос или организация, попита риторично той. При положение, че отидем към вариант служебно правителство, няма тогава да мислим какво може да се направи, обясни Радев.

Относно предстоящото решение на БСП дали ще предложи правителство с третия мандат или ще се стигне до служебен кабинет, президентът отговори, че негова конституционна отговорност е да назначи служебно правителство, едва ако партиите в НС не успеят да сформират правителство.

Ще го направя само и единствено, ако стигнем до такава ситуация, категоричен е Радев.

Надявам се БСП да оползотворят тази възможност в опит да съставят правителство. Това е партия, която взема колективни решения, така че на този етап не може да се каже нищо, допълни Радев

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.