Радев отговори на Костов: По времето на неговото управление България беше разпродадена на безценица

Радев отговори на Костов: По времето на неговото управление България беше разпродадена на безценица
Президентът Румен Радев е засегнат от думите на Иван Костов, който го обвини, че е „узурпирал власт“.

Партиите, не президентът, отдавна излязоха извън нормите на Конституцията. Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти критиките към него за узурпиране на властта в контекста на оръжията за Украйна.

„Г-н Костов явно е забравил Българската конституция, но ние не сме забравили, че по време на неговото властване, България беше разпродадена на безценица“, каза президентът, цитира Актуално.

„Не президентската институция, а политическите партии, отдавна излязоха извън нормите на Българската конституция със системния си отказ да поемат отговорност и да съставят правителство. Време е и аз наистина ги призовавам да проявят тази отговорност и да съставят редовно правителство. В противен случай Конституция ясно казва – президентът е длъжен да назначи служебно правителство, когато партиите не искат или не могат, или ги е страх.

Призовавам ги още веднъж да проявят тази отговорност. Не е толкова страшно – служебното правителство показа, че страната може да се управлява ефективно дори по време на най-тежка криза“, смята Радев. Той продължи с темата за оръжията за Украйна, като подчерта, че българската позиция е ясна и еднозначна.

„Няма да изпращаме оръжия и боеприпаси“, посочи Радев.

Президентът коментира и така наречените триъгълни сделки, като заяви, че те не решават въпроса с охраната на българското въздушно пространство.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.