Радев пак размаха пръст от Брюксел: Ще доведем държавата до пълен блокаж, ако продължаваме така

Радев пак размаха пръст от Брюксел: Ще доведем държавата до пълен блокаж, ако продължаваме така
„Ако така продължаваме, ще доведем държавата до пълен блокаж“. Това заяви по повод на Народното събрание президентът Румен Радев, който е в Брюксел.

„Очаквам народните представители да изпълнят дълга си към българските граждани и държавата, защото проблемите, които трябва да се решават, са много, много закони чакат, важни държавни органи – ВСС, БНБ, работят в непълен състав или с изтекъл мандат, ако така продължаваме, ще доведем държавата до пълен блокаж“, каза той.

По думите му държавният глава може да даде мандат, когато има структурирани парламентарни групи.

„Необходим е общ подход в две направления – решение за съвместно закупуване на газ от страните членки на ЕС на доброволен принцип и въвеждането на динамичен ценови коридор при транзакции с газ, както и таван на цената на газа, когато той се използва за производство на електрическа енергия“, допълни Радев.

По думите му най-важното е решение, че, ако дадена държава членка се чувства застрашена, че това ще накърни нейните интереси, ще се върне отново темата в Съвета.

Важна е защитата на домакинствата, на бизнеса, на най-уязвимите, каза още Румен Радев.

Втори ден президентът Румен Радев е в Брюксел за срещата на Европейския съвет.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.