Радев: Спецпрокуратурата да започне да борави с факти, не да съчинява приказки

Радев: Спецпрокуратурата да започне да борави с факти, не да съчинява приказки
Най-важно е да бъде съставен редовен кабинет и Народното събрание да продължи с оздравяването на държавността и модернизацията на страната.

Най-важната задача пред нашите народни избраници е възстановяването на парламентаризма, укрепването на държавността, ефективно законодателство в интерес на обществото, реален парламентарен контрол върху изпълнителната власт, но най-важната непосредствена задача е съставянето на редовен кабинет.

Това каза за Нова Тв Румен Радев преди да влезе в парламента.

От трибуната на Народното събрание преди три месеца отправих ясни послания в тази посока и те остават актуални и днес, точно колкото и тогава. Задачите са същите, очакванията са същите. Аз съм убеден, че народните представители и политическите партии в парламента ясно съзнават своята отговорност да излъчат редовен кабинет. Това е най-важното към момента.

България не може да си позволи да пилее повече историческо време, трябва да имаме кабинет в момента, в който започне да работи Народното събрание. Да пожелаем успех на нашите народни представители. Днес е Денят на надеждата, нека бъде съставен кабинет с широка парламентарна и обществена подкрепа.

Що се отнася да спецпрокуратурата, всички ние очакваме спецпрокуратурата да започне да борави с факти, а не да съчинява приказки, каза още президентът на България.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.