Радев: Ще задействаме всички европейски механизми да се сложи край на антибългарската истерия в РСМ

Радев: Ще задействаме всички европейски механизми да се сложи край на антибългарската истерия в РСМ
Ще задействаме всички европейски механизми да се сложи край на антибългарската истерия в РСМ.

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Централния военен клуб, цитиран от БТА.

Република Северна Македония (РСМ) не е и започнала преговорите (преговорите за присъединяване към Европейския съюз – бел. ред.). Тя още не е отворила вратата за стаята, където да се водят тези преговори, посочи още държавният глава.

Изказването на Радев е в отговор на журналистически въпрос дали ще има ответна реакция на искането на македонския президент Стево Пендаровски да бъде забранен достъпът до Република Македония на „един евродепутат и няколко други лица от България”.

Сега разбирате защо толкова много се борих правата на македонските българи да бъдат защитени в Конституцията на тази страна и това да бъде задължително условие за започване на преговорите, каза Радев.

Той заяви, че очаква институциите на РСМ да докажат не само, че не са част от антибългарската кампания. По думите му това вече не е достатъчно. Крайно време е да докажат, че те се борят активно срещу тази кампания, заяви Радев.

В нашия случай, бъдете сигурни – ще задействаме всички европейски механизми да се сложи край на антибългарската истерия в РСМ, каза още президентът.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.