Рашков: Гешев е безконтролен, не позволява нито един процес срещу бившите управляващи

Рашков: Гешев е безконтролен, не позволява нито един процес срещу бившите управляващи
В България главният прокурор е абсолютно безконтролен.

Виждаме как ръководената от Иван Гешев прокуратура не позволява да се развие нито един процес, който касае бившите управляващи. Това каза по БНР шефът на МВР Бойко Рашков. Той допълни:

Когато той е избран от една политическа партия и продължава, дори и без това правителство, да го брани по всякакъв начин. Това е сериозен въпрос, който най-напред трябва да занимае нас – като държава, като народ.

Рашков заяви, че не знае да има досъдебно производство по сигналите за нарушения, разкрити от служебното правителство: „Всички тези дела се забавят максимално и няма никакъв резултат. … Това не може и не бива да ни спира да работим. Аз много се надявам, че в един момент в нашата страна ще настъпят такива промени, които ще позволят разследванията да продължат, а това са престъпления, на които скоро давността няма да изтече“.

Министърът на вътрешните работи беше категоричен: „Ние ще разследваме докрай всички строежи, които са започнати от Бойко Борисов, най-вече магистралите, където се констатират още от самото начало десетки нарушения. Дори не знам дали има действие по строителството на магистрала „Хемус“, което да е в съответствие със закона“.

Бойко Рашков подчерта, че всичко, което е установено като нарушения по строителството на „Хемус“, ще бъде предоставено на прокуратурата.

„Ще публикуваме всичко, обществото трябва да знае. Ще очакваме прокуратурата да свърши нейната работа и да видим дали ще си свърши работата“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.