“Боинг” може да съкрати 10% от служителите си

"Боинг" може да съкрати 10% от служителите си

Снимка: БГНЕС

Американският самолетостроителен гигант “Боинг” (Boeing Co) обмисля вариант за съкращаване на 10% от служителите си. Идеята идва, тъй като компанията изпитва затруднения по време на пандемията от COVID-19, съобщава “Уолстрийт джърнъл”, цитиран от БНР. 

Планът на компанията включва ранно пенсиониране, но и принудителни уволнения предимно в своята търговска част.

Все още не е взето окончателно решение, но според източници на “Уолстрийт джърнъл” подобни съкращения остават като вариант за компанията, да за може да се смекчат последиците от пандемията. 

По-рано през месеца в писмо, изпратено до персонала, аерокосмическият гигант на САЩ предложи доброволни съкращения. Това дава възможност на служителите, които искат да напуснат компанията, да се възползват и да получат облекчаващ пакет от няколко заплати и обезщетения. 

За момента от “Боинг” не коментират информацията на “Уолстрийт джърнъл”.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.