Рашков заговори за престъпления, които „миришат на асфалт“ и преводи за милиони в ОАЕ

Рашков заговори за престъпления, които „миришат на асфалт“ и преводи за милиони в ОАЕ
Най-трудно се разкриват престъпленията на властимащите, докато са на власт.

То не е нужно да си министър, за да отговориш на такъв въпрос. И не че МВР не се справя със задачата, просто трудно се разследват.

Това коментира в ефира на бТВ вътрешният министър Бойко Рашков.

Такива престъпления касаят хора, които имат огромно влияние. Както знаете, нашият главен прокурор е продукт на политическата власт. От един такъв прокурор не може да се очаква да започне разследване на политически лидер . Спомнете си фиаското от спалнята и чекмеджето на Бойко Борисов. Какво имаше там и докъде стигна прокуратурата!? И дали прокуратурата направи всичко възможно, за да разкрие истината за това чекмедже!? И не е само това. В момента има данни за престъпления, които миришат на асфалт, коментира Рашков.

Прокуратурата да е нправила нещо по въпроса!? Тя магистрала „Хемус“ се строи от няколко години и прокуратурата нищо не е направила, защото би засегнала интересите на бившите властимащи. И нещо любопитно – много е странно в нашата страна, за която казваме, че е бедна, хората са с малки заплати, един известен и велик жилав пътен строител от началото на годината до настоящия момент е превел до Обединените арабски емирства 21 млн. лв. във връзка с неговата дейност.

Да приемем, че става дума за собственик на голяма пътно-строителна фирма. И това не е единичен случай и нямам предвид същия човек. И след като подобни огромни суми се изплащат извън страната , ние после се чудим откъде да намерим пари за пенсии, за заплати на учиштели, да дадем на лекарите, коментира министърът.

Както този случай, така и много други в близките дни е време нашето общество да се запознае с фактологията, допълни той.

Но сега няма да отговоря, коментира той.

За съжаление има много сигнали за купуване на гласове, както имаше много сигнали преди предните избори. Сигналите са основно срещу две политически партии. Едната е ГЕРБ, другата е ДПС. Пита се защо говорят елементарно – защото там са концентрирани огромни финансови ресурси с различен произход.

Имаме задържан гражданин в Кирково и заплаха срещу друг тамошен гражданин. Заплахата е, че човека трябва да гласува за ДПС, иначе ще има последици. Заплахите или пък принудата са най-различни, коментира той.

Те са толкова разнообразни, че не мога да ги обобщя и опиша. И някои наши политици до такава степен са се специализирали, че българския гражданин е под натиск да гласува за определена партия, допълни той.

На предишните избори общото мнение е, че е свален криминалния вот с около 30%. А ние в МВР сме убедени, че това нен е целия обем с криминална престъпност, свързана с провежданет,о на изборите. И не случайно критиките, които получихме след 14 юли идват главно от тези две партии, защото там въздействието на органите на МВР по силата на закона оказа най-силно влияние, т.е. да намалим криминалния вот, допълни министърът.

Обвиненията на Мустафа Карадайъ, че сме унижавали избиратели на ДПС, са абсолютно безпредметни.

Многократно съм се обръщал към ДПС, ако има такива данни, да ги предадат във вътрешното министерство за проверка или да ги подадат на прокуратурата, на която вероятно имат по-голямо доверие. Но не последва нито едното, нито другото, коментира Рашков.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.