Рашков за скандала с бТВ: Стори ми се, че това не е журналистика. Това е нещо друго

Рашков за скандала с бТВ: Стори ми се, че това не е журналистика. Това е нещо друго
Стори ми се, че това не е журналистика. Това е нещо друго. Аз 30 години и повече контактувам с журналисти, с които съм в много добри отношения.

Това коментира служебният вътрешен министър Бойко Рашков във връзка със скандала, който се разрази заради участието му в сутрешния блок на бТВ и коментара му, че би уволнил Биляна Гавазова и Златимир Йовчев.

„Искам да кажа две изречения за участието ми вчера в бТВ. Видях каква не трябва да бъде журналистиката и вероятно начинът, по който (Биляна) Гавазова и партньорът й (Златимир Йовчев) водеха предаването, е доходна дейност.

Чувах в техните уши техническите средства, с които им казваха точно какво да ме питат. Толкова силен беше звукът в тези технически средства, че те не чуваха моите отговори и затова ми задаваха един въпрос няколко пъти.

Не се учудвам, че България е на 112 място по свобода на словото. Ако съм собственик на тази телевизия, веднага ще ги отстраня от воденето на предаването.“

Винаги съм подхождал много отговорно, когато съм поканен да развием определена тема.

Подобно отношение, на каквото се натъкнах вчера, никога не съм чувствал.

Това беше повече от обидно, посочи още той.

Вероятно съм прекалено доверчив. Отсрещната страна би следвало да се държи уважително, което не се получи. Съжалявам, коментира още Рашков.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.