Рашков отвърна на Карадайъ: На голи твърдения не вярвам

„На голи твърдения не вярвам. Това са политически спекулации. Получих запитване, в което се загатваше нещо подобно, че съм упражнявал репресия. Помолих да ми дадат конкретни данни. До настоящия момент такива не са подадени. Ако има такъв случай, ще направим проверка и ако има виновен, ще вземе съответните мерки.“ Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков по повод изказване на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ по-рано днес, в което твърди, че „Рашков целенасочено погазва конституционни права на български граждани – ограничавайки ги да гласуват, нарушава и човешки права на български граждани – унижава ги, следи ги, съблича ги, обискира домовете, колите им и по улиците обискира.“ „Член 65 от Закона за МВР позволява служителите да подготвят предупредителни протоколи по отношение на граждани, за които са постъпили данни, че подготвят закупуването на гласове. Това е законова процедура“, коментира още вътрешният министър. По думите по този начин се изкривява политическият вот. „В предизборна обстановка, в която отвсякъде тече информация, че определени лица, свързани с политически партии, се подготвят да купуват гласове, разнасят куфари от област в област, и плащат на бедните слоеве както с пари, така и с продукти, не можем да стоим безучастно“, допълни Рашков, цитиран от бТВ. Бойко Рашков проведе по-рано днес среща със сръбския си колега Александър Вулин, на която са коментирали мигрантския натиск, за чието преодоляване е необходимо сътрудничество между двете държави.
„На голи твърдения не вярвам. Това са политически спекулации.

Получих запитване, в което се загатваше нещо подобно, че съм упражнявал репресия. Помолих да ми дадат конкретни данни. До настоящия момент такива не са подадени. Ако има такъв случай, ще направим проверка и ако има виновен, ще вземе съответните мерки.“

Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков по повод изказване на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ по-рано днес, в което твърди, че „Рашков целенасочено погазва конституционни права на български граждани – ограничавайки ги да гласуват, нарушава и човешки права на български граждани – унижава ги, следи ги, съблича ги, обискира домовете, колите им и по улиците обискира.“

„Член 65 от Закона за МВР позволява служителите да подготвят предупредителни протоколи по отношение на граждани, за които са постъпили данни, че подготвят закупуването на гласове. Това е законова процедура“, коментира още вътрешният министър.

По думите по този начин се изкривява политическият вот. „В предизборна обстановка, в която отвсякъде тече информация, че определени лица, свързани с политически партии, се подготвят да купуват гласове, разнасят куфари от област в област, и плащат на бедните слоеве както с пари, така и с продукти, не можем да стоим безучастно“, допълни Рашков, цитиран от бТВ.

Бойко Рашков проведе по-рано днес среща със сръбския си колега Александър Вулин, на която са коментирали мигрантския натиск, за чието преодоляване е необходимо сътрудничество между двете държави.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.