Остани вкъщи, бъди активен!

Оставаш у дома, за да пазиш себе си, близките си, всички. Домашният режим те откъсва от рутината, с която си свикнал, а едновременно с това трябва да продължиш да изпълняваше ежедневните си задължения – работа, грижи за децата, за домакинството и разбира се, за себе си.

Още по темата

Трудно ли е? С добро планиране и организиране едва ли. Бъди креативен и организиран! Придържай се към полезни изградени навици. Това, че си у дома не е причина да отлагаш. Бъди активен!

А за тези, които все още срещат затруднения, можем да кажем:

Стани навреме!

Навий часовника, стани в обичайния час и се приготви с присъщото си темпо. Това, че няма да отидеш до офиса, ще ти даде допълнително време и можеш да го оползотвориш. Как?

Раздвижи се!

След като спестяваш пътя за работа и ако си станал в уречения час, имаш възможността освен да приготвиш вкусна закуска у дома, да отделиш повече време за тренировки, които да те тонизират и мотивират. За мнозина преместването на тренировките на домашен терен вероятно е най-голямото предизвикателство, но начин, разбира се, има. А стоенето вкъщи може би е накарало други да осъзнаят, че сега е моментът да започнат да спортуват в уюта на дома, според възможностите си, със свое собствено темпо. Не позволявай домашният режим да се превърне в извинение за ниска физическа активност.

Много фитнес инструктори представят различни програми за тренировка без уреди, а само с помощта на аксесоар или чрез упражнения, използващи собствената тежест на тялото. В този случай можеш да намерите много програми и съвети за спортуване у дома и без уреди. Необходими са само няколко аксесоара – в повечето случаи постелка, гимнастическа топка, ластици и лента, гирички или пудовки, а понякога и други пособия.

За да те улесним, ще ти предложим да се включиш в програмата ни за здраво и стегнато тяло „Трансформирай се“, която започна в началото на март. Всяка седмица в продължение на близо три месеца фитнес консултантът Диляна Костова представя видеотренировки, които можеш да правиш в домашни условия. Ако вече си започнал, то ти си на втората седмична тренировка. Видео тренировките можеш да следиш на SportDepot.bg или в нашия youtube канал.

За тях са ви необходими гимнастическа топка, лента за аеробика, комплект ластици, стойки за лицеви опори и тежест гирички, пудовка – които можете да поръчате сега от нашия сайт.

Тренирай всеки ден, прояви постоянство!

Тренировка с кардио уред в продължение на 20-ина минути според възможностите ти без да изброяваме ползите за здравето, ще те тонизира и ще те накара да започнеш деня с желание. Ако избереш тя да е след работа пък ще премахнеш натрупалата се умора в тялото и ума.

Ако у дома имаш фитнес уред, спри да го ползваш за закачалка, започни да тренираш. Ако решиш, че сега е моментът за покупка на фитнес уред, можете да прегледате нашата брошура за изгодни предложения като бягащи пътеки,велоергометри, кростренажори. За фитнес уреди над 200 лева SportDepot предлага безплатна доставка.

Чудесна възможност да се поддържаш във форма у дома предлагат и йога, аеробика, пилатес, за които са ти е необходима съответната екипировка. Вижте в SportDepot.bg или в нашия youtube канал поредицата ни от йога уроци, които можете да практикувате у дома Каквото и да избереш, е важно да си с подходящите облекло и обувки за тренировка.

Дрехите трябва да са свободни, удобни, по възможност от материя, която да не задържа влагата, ако тренировката е по-интензивна, а за йогата например – меко и удобно облекло. Ако за тренировките си имаш нужда от подходящи облекло и обувки, можеш да разгледаш нашата брошура.

Можеш а откриеш всичко за спорт и свободно време онлайн на www.sportdepot.bg. Работим само с доставка до врата. Гарантираме най-високи мерки за сигурност и дезинфекция. Подаряваме ти безплатна доставка на всички облекла, обувки и аксесоари над 30 лв.

Храни се здравословно!

Да, храни се здравословно с приготвена вкъщи храна. Не забравяй да включиш достатъчно плодове и зеленчуци в менюто и, разбира се, достатъчно вода.

Оползотвори всяка минута!

След работа прекарвайте време с близките си, забавлявайте се, играйте настолни игри, насладете се на любима книга, филм или на хобито, за което напоследък все не ви оставаше време, въобще оставането вкъщи не е причина за мрънкане, а шанс да бъдете креативни в оползотворяването на всяка минута.
 
Остани вкъщи, бъди активен!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.