Рашков уволни дисциплинарно бившия шеф на „Вътрешна сигурност“

Рашков уволни дисциплинарно бившия шеф на „Вътрешна сигурност“
Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е разпоредил дисциплинарно производство срещу бившия шеф на „Вътрешна сигурност“ в МВР, предаде БНТ.

Изявленията на излезлия в болнични Стефчо Банков са характеризирани като уронващи престижа на МВР.

Вчера Банков говори пред журналисти и обвини Бойко Рашков в оказване натиск и разчистване на неудобните служители от министерството.

Банков твърди, че бил притискан от служебния вътрешен министър да арестува в болницата шефът на Областната дирекция на МВР в Пловдив Йордан Рогачев.

Разказа, че не изпълнил тази задача, защото нямало доказателства Рогачев да е извършил престъпление.

Със заповед на министъра на вътрешните работи е образувано дисциплинарно производство срещу старши комисар Стефчо Банков – директор в „Звено за подпомагане на министър по чл. 33, т. 1 от ЗМВР“, за допуснато тежко нарушение на служебната дисциплина – изявления, уронващи престижа на МВР.

До приключване на дисциплинарното производство служителят е временно отстранен от заеманата длъжност.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.