Румен Радев в лицето на НАТО: Ако знаех, че Петков ще изгони руснаците, щях да го спра!

Румен Радев в лицето на НАТО: Ако знаех, че Петков ще изгони руснаците, щях да го спра!
Румен Радев е категорично против антируската политика на Кирил Петков!

Изгонените руски дипломати

Кирил Петков е взел самоволно решението да изгони 70-те руски дипломати от България. Това става ясно от изявленията както на коалиционните му партньори, така и на президента.

Румен Радев обяви публично насред Мадрид, по време на среща с НАТО, че никой не е говорил с него за взимане на такова решение. То не е било обсъждано никъде, дори в редиците на правителството, писа „Стандарт„.

Това означава само едно. Кирил Петков е нарушил за пореден път конституцията, след като е взел самоволно решението на изгонване на руските дипломати от България.

Това негово решение не се харесва на почти никого. Единствено от „Да, България“ го одобриха.

Румен Радев е против Просто Киро

Президентът Радев обаче е категоричен, че чрез това свое действие Петков настройва Русия срещу България и дори застрашава националната й сигурност. Той е твърдо против скъсването на дипломатическите отношения с Русия, което е напът да стане.

Кирил Петков обаче, в стремежа си да се хареса на САЩ, си вкара автогол, защото основният му коалиционен партньор БСП отказа да работи повече с него.

Корнелия Нинова обяви, че с Петков вече никога не би работила.

По всичко личи, че Румен Радев ще се наложи отново да съставя служебен кабинет. Новите избори чукат на вратата през есента.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.