Пълна ревизия и съд за виновните политици. А така, като ги гледам, май невинен няма да остане

612 000 пенсионери остават без 13 пенсия заради глобата от ЕК. Браво, Бойко!
СМЯНА НА СИСТЕМАТА ИЛИ СМЯНА НА МУЦУНИТЕ?

Вече е ясно, че промяна трябва да има.

Само че, не е много ясно кой какво иска да промени. ДПС тръгна към избори. Те случайни неща не казват, никога не правя грешката да подценявам Почетния Председател. БСП много не им се искат избори, тъй като имат вътрешна битка, която трябва да решат преди това. От значение за избора, който ще направят в управлението.

Предсрочни избори. Да кажем! И за кого ще гласувате, скъпи сънародници? Помислете и кажете имената на поне петима честни и свестни политици, които имат шанс да влязат във властта! Аз не се сещам…

Тогава за какво са ни оставки и предсрочни избори. Просто ще сменим едните з…ци /е, муцуни звучи по-цензурно, но пък не изразява цялото ми мнение за тях/ с други, които да гледаме пак четири години?

А и вероятността ГЕРБ отново да спечелят е голяма. Просто защото много хора няма да отидат да гласуват, а те знаят как се купуват избори! Поне в това отношение Цецкоу е голям експерт. То затова и го държат!

Май трябва да започнем от другаде. От пълна промяна на политическата система. И Конституцията със създаване на механизми за граждански контрол и отговорност на депутатите и всички други управляващи. С гаранции за независимостта на съдебната система и разделението на властите /имам много идеи как да стане, но публикацията ще стане дълга и отегчителна/. Със създаване на задължения на народните представители за ежемесечен отчет пред избирателите им и задължително половината време да прекарват с тях. И да съгласуват законите, които гласуват, с хората, за които ще важат! И правото на избирателите да отзовават депутатите, които не си вършат работата!

Конституцията е неработеща почти. Не съответства на изискванията на времето, в което живеем и не гарантира основните права и задължения. Затова и първото след сваляне на правителството е свикване на Велико Народно събрание с референдум едновременно с това какви промени да се направят в Конституцията. Нали искахте пряка демокрация в действие!

Възможност за дългосрочно назначаване на експертно правителство с определени от ВНС задачи за спасяване на България.

Пълна ревизия и съд за виновните политици. А така, като ги гледам, май невинен няма да остане. И едновременно прочистване на съдебната система от зависимите и корумпирани съдии, както и прокуратурата. Повечето са известни….За да гарантираме справедлив съд и наказание на предателите!

Затова се замислете какво искате – смяна на системата, която ще продължава да ни убива, или смяна на старите муцуни с нови такива, които отново да яхнат същата система, а ние да стоим като излъгано камилче и да се чудим къде сбъркахме.

ДПС имат полза от предсрочни избори, защото те определят правителствата в България!

БЪЛГАРИТЕ ОБАЧЕ ИМАТ ПОЛЗА ОТ СМЯНА НА ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА! ИЗБИРАЙТЕ! / Елена Гунчева, Фейсбук

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.