Румен Радев: Цветанов разбира от апартаменти, а не от самолети

Румен Радев: Цветанов разбира от апартаменти, а не от самолети
Президентът Румен Радев заяви, че по време на мандата си като военен министър Николай Ненчев се е провалил, визирай договора за ремонта на МиГ-овете, заради който Ненчев е подсъдим.

„Цветан Цветанов разбира от апартаменти, а не от самолети“ – така президентът коментира изказванията на председателя на ПГ на ГЕРБ.

Румен Радев определи като трибунал за политическа разправа парламентарната комисия, която ще проверява процедурата за нов изтребител.

В съдебната зала държавният глава заяви, който бе призован като свидетел, заяви, че Николай Ненчев се е провалил персонално по договора за поддръжка на самолетите с Полша и така е „приземил” българската авиация.

Той се съгласи с тезата на прокуратурата, че „авиацията е поставена на трупчета”, съобщава бТВ.

Румен Радев посочи, че на няколко пъти като командир на ВВС е давал мнението си на тогавашния военен министър, че договорите за ремонти с руската страна (които Ненчев е пренебрегнал в полза на Полша според обвинението) е трябвало да се подпишат незабавно.

„Не съм препоръчвал договори с Полша”, подчерта Радев. По думите му в крайна сметка е бил подписан контракт само за шест двигателя.

„Този парламент произвежда политически скандали, но не произвежда закони”, подчерта още Румен Радев. Той посочи, че на вчерашната си среща с Бойко Борисов двамата са обсъждали как да предотвратят „войната между институциите, която някои политици от ГЕРБ се опитват да разпалват”. / edinnabulgaria

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.