Руски медии посочиха Васил Божков за техният човек в България

Руски медии посочиха Васил Божков за техният човек в България
Това не е официална позиция на Русия, защото Русия не се намесва в нашата политика както Америка го прави.

Сайтът Ria Net Ru изтъкна това, че Васил Божков е човекът, който се бори срещу Америка в България и преди години е направил изложба на колекцията си в Русия.

Досега няма официална позиция на Русия и няма да има и такава официално, но по всичко личи, че Васил Божков е техният човек като в руската преса се намеква, че ако спечели у нас най-вероятно ще възстанови българо-руското сътрудничество в сферата на туризма и отбраната.

Васил Божков досега не участвал пряко в политиката, той е един от най-богатите Българи срещу когото мафията посегна да му заграби бизнеса и античната частна колекция.

Всичко това се случва с негласната благословия на Америка, което го прави най-добрият съюзник на Русия в този момент.

Засега Васил Божков мълчи, но не е казал нито една дума против Русия, а напротив като бизнесмен има най-вероятно контакти с руският бизнес.

Фактът, че американският департамент му налага възбрана означава, че той е по-близо до русофилите в България, отколкото до американофилите.

Заради по-младата аудитория на гражданският проект „Българско лято” политиката на Васил Божков е ориентирана към по-младите и по-активните, но тази информация от Ria Net Ru подсказва, че се очаква да го подкрепят и от по-старите – тези, които харесват Русия и си спомнят нашите връзки с нея.

Васил Божков и неговата платформа участват с бюлетина номер 15!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.