Северна Македония – българска работа

Северна Македония - българска работа
Ама защо пак залитат по ВМРО-ДПМНЕ и антибългарската риторика, как пак успяха да ги излъжат?

Ама, те всичките, дето сега мразят България, са с български произход? Нали уж искаха в Европейския съюз, нали направиха цялото това усилие с името?

Нямат ли по-важни въпроси за решаване, държавата им изчезва, албанците ги превземат? Те глупави ли са?

Да, забавно е да се възмущаваме на Северна Македония, защото всички тайно се радваме, че каквото и да правим, поне те ще са по-зле от нас.

Обаче някой от нас с достатъчно акъл и историческа памет да знае каква точно е разликата между България и Северна Македония и колко близо е до 0, дали се е запитвал – ами, ние не изглеждаме ли по същия начин отстрани?

Дали пък държави като Гърция, Турция, Румъния, Хърватия, Сърбия не ни гледат, не ни се чудят и не си викат същите неща, докато тайно се радват, че колкото и зле да са, поне няма да са по-зле от нас.

Защото същото, разбира се, важи и за нас – пак залитаме по едно и също, с едно и също безсмислено говорене.

Пак всички, дето ще сменят “лошите”, всъщност са от “лошите”, както всички върли антикомунисти се оказват от такъв произход, а всички анти-европейци се оказват бивши фенове на всичко европейско.

Пак и ние правим геополитически избор и след 10 години решаваме, че не ни харесва. И ние имаме по-важни въпроси за решаване, но се занимаваме с това кой ни е симпатичен и кой не.

Ама… българска му работа.

Автор: Виктор Блъсков, Труд

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.