Скандал в кабинета: Петков внесе оферта за нови 8 F-16 на чертеж. Министрите на БСП напуснаха заседанието!

Скандал в кабинета: Петков внесе оферта за нови 8 F-16 на чертеж. Министрите на БСП напуснаха заседанието!
Министрите на БСП напуснаха заседанието на Министерския съвет.

По думи на Нинова в този момент най-малко е необходимо България да прави инвестиционен разход за оръжие.

Нинова обясни, че решението им е било продиктувано от нежеланието им да участват в дискусия за закупуване на нови 8 броя самолети F-16.

„Сега научихме за получената оферта. Смятаме, че такова решение сега е вредно за България, защото се намираме в няколко кризи”, заяви Нинова. И определи обсъждане на тази тема в момента като „абсолютно недопустимо”, заяви Корнелия Нинова.

Тя добави, че народът ни се нуждае от тези пари, за да оцелее през зимата и „най-малко в този момент е необходимо страната ни да прави инвестиционен разход за оръжие”.

Ето какво написа тя във Фейсбук преди малко:

„Не знаем как ще оцелеят хората зимата, а тръгнали да купуват нови самолети

Това заявих на брифинг в Министерски съвет, след като четирите министри на БСП напуснахме заседанието заради закупуване на самолети F-16

Днес, тук се говори за закупуването на нови 8 броя самолети F-16. Не желаем да участваме в дискусия на вземане на такова решение. Смятаме, че в момента народът се нуждае от тези пари, за да оцелее през зимата и да преведем България през кризата. В този момент най-малко е необходимо България да прави инвестиционен разход за оръжия.

Още по време на заседанието заявихме, че го напускаме. Намираме, че този разговор и решение сега е вредно за България. Намираме се в няколко кризи – икономическа, социална. Липса на визия какво ще се случи в следващите месеци и как ще се развият икономическите, социалните и енергийните въпроси в Европа и България.

Смятаме, че да се обсъжда в момента нов инвестиционен разход в какъвто и да е размер за нови 8 броя F16, за нас поне е абсолютно недопустимо. Затова всички министри на БСП напуснахме заседанието на Министерски съвет и няма да участваме повече в него.“

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.