Пожар остави без дом семейство с две деца и възрастна двойка

Пожар остави без дом семейство с две деца и възрастна двойка

Снимка: Pixabay

Семейство с две деца и възрастна двойка от Калофер останаха без дом, след като покривът на къщата им изгоря напълно. Щетите са големи, а домът им вече е негоден за обитаване. Местните жители вече започнаха кампания в помощ на пострадалото семейство. 

Петя е била в къщата заедно с малкото си дете, когато пожарът е избухнал. Пламъците само за минути погълнали целия покрив. “Почукаха на прозореца да излизаме, защото покривът гори. Те веднага спряха тока от таблото и излязохме и чакахме пожарната да дойде”, разказва Петя в ефира на Нова ТВ.

“Бях на работа, не съм бил вкъщи, жена ми си беше, тя е видяла. Целият покрив и долу всичко е във вода, двата етажа, 4 стаи с бани, плочата всичко е напукано”, разказва съпругът на Петя.

На сигнала за пожара са се отзовали два екипа огнеборци, които се борили със стихията. Жилищната сграда е спасена от цялостно опожаряване от бетонната плоча на къщата. Предполага се, че късо съединение е причината за инцидента. 

Жителите на Калофер мигновено са реагирали и вече имат готовност да помогнат на семейството, което остава на улицата с 3-месечното им бебе и по-голямото им дете. От местното кметство ще организират и кампания за набиране на дарения, с която да се възстановят щетите, нанесени върху дома на семейството.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.