Стефан Пройнов: БНБ пусна нова монета от 10 лева, сребърна


Стефан Пройнов: ВИЖТЕ ОТ КЪДЕ МОЖИТЕ ДА СИ Я КУПИТЕ.
От 21 юни 2021 г. Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „100 години Национална музикална академия“. Нейната номинална стойност е 10 лева, но тя ще се продава на касите на БНБ и в някои търговски банки за 96 лева, съобщиха от БНБ

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД и Тексим Банк АД.

В периода от 21 до 23 юни 2021 г. включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета „100 години Национална музикална академия“ ще се продава без ограничения.

Списък на офиси и клонове на банки, в които ще се продава новата възпоменателна монета „100 години Национална музикална академия“, емисия 2021 г. може да се намери на сайта на БНБ – ВИЖТЕ ТУК!


Ето и списъкът на Банките от където можете да си закупите тази и много други монети. Тази информация ни бе любезно предоставена от Димитър Везьов бащата на нумизмат номер едно за цял свят за 2020 година Българинът Костадин Везьов.

Източник:dotbg.bgbnb.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.