Томи Лий Джоунс като престъпник без късмет в „Домошарят“

Томи Лий Джоунс като престъпник без късмет в "Домошарят"

Снимка: Bulgaria ON AIR

Из красотата на дивата природа и прериите ни повежда уестърна, режисиран от Томи Лий Джоунс „Домошарят“, вдъхновен от романа на Глендън Суортаут от 1988 г.

Действието тръгва от малко спокойно религиозно градче в Средния запад, разположено край Мисури. От там 31-годишната Мери Бий Къди (Хилари Суонк) получава задача от своята църква да придружи обратно на изток три жени, които са изгубили разсъдъка си.

По пътя  Мери спасява живота на престъпника Бригс (Томи Лий Джоунс), който пък решава да й помогне, като преведе нея и спътничките й през снежни бури.

Томи Лий Джоунс като режисьор проследява персонажите през красиви пасторални пейзажи, вмъквайки множество обрати, допринасящи за повече напрежение, преобръщайки жанра.

Така персонажите се движат обратно на посоката на Дивия Запад, а реверансът е отправен към жените в този мъжки свят, където психичното здраве е неустойчиво. Героинята на Суонк е смелата бунтарка, Джоунс – престъпникът без късмет.

Премиерата на филма е по време на фестивала в Кан. В ролите ще видим още Мерил Стрийп, Джон Литгоу, Джеймс Спейдър, Миранда Ото.

Гледайте „Домошарят“ на 6 юни от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.