Лавров за санкциите: Ще направим така, че повече нищо в Русия да не зависи от Запада

Лавров за санкциите: Ще направим така, че повече нищо в Русия да не зависи от Запада
Ние не сме нападали Украйна.

Там настъпи ситуация, които създава пряка заплаха за сигурността на Русия.

Предупреждавахме за това от години.

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на брифинг след разговорите с колегите си от Турция и Украйна – Мевлют Чавушоглу и Дмитрий Кулеба, в Анталия.

На въпрос за бомбардировката, извършена от руската авиация над родилен дом в Мариупол, Лавров коментира:

„Не за пръв път виждаме патетични крясъци за предполагаемите „зверства“, които извършва Руската федерация. На 7 март съобщихме, че този родилен дом отдавна е превърнат в база на ултрарадикалите от батальона „Азов“.

Руският външен министър обвини Запада, че от години настройва Украйна срещу Русия.

„Ние не искаме милитаризация на Украйна – в НАТО или без НАТО. Не искаме Украйна да се утвърждава като неонацистка държава. Готови сме да обсъждаме гаранции за сигурност на Украйна, и, разбира се, за безопасността на Русия“, добави той.

Относно състоянието на руската икономика във връзка със санкциите, наложени от Запада, Лавров заяви:

„Ще се справим с икономическите проблеми. Но, този път, уверявам ви, че ще излезем от тази криза със съвсем ясното съзнание и без илюзии, че Западът може да бъде наш партньор“.

„Ще направим така, че повече нищо в живота на руския народ да не зависи от Запада, в която и да е сфера“, добави външният министър на РФ.

„Западът се държи опасно, снабдява Украйна със смъртоносни оръжия и не е известно къде ще се окажат накрая доставените ракетни установки“, каза руският външен министър.

Лавров информира заяви, че с украинския външен министър Дмитро Кулеба в Анталия са обсъдили хуманитарни въпроси. „Напомнихме на Украйна, че Русия е представила предложенията си“, посочи той и добави, че Москва очаква отговор.

Източник: „Труд“

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.