Треньорът на обвинения Мохамед: Това дете не е никакъв терорист

„За мен обвинението на Мохамед Абдулкадер за участие в терористично пръстъпление зад граница е пълна измислица. Товадете не е никакъв терорист и фактът, че го свързват с баща му не го прави терорист“, това заяви дългогодишният треньор по борба на 21-годишният обвиняем Николай Дачев в ефира на bTV. 

Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за задържания младеж за тероризъм в Бургас. 21-годишният Мохамед Абдулкадер е с обвинение за участие втерористично престъпление зад граница. 

Дачев подчерта, че Мохамед никога не се е различавал с нещо и от малък тренира борба.  

Още по темата

2 юли 2020 13:14

49

2 юли 2020 09:25

36

1 юли 2020 20:37

20

„Той спеше в моята къща. Играел е с моето дете, ял е от нашата храна и изведнъж от едни снимки стана терорист“, разказа Дачев. 

Той сподели, че познава Мохамед от 6 клас, както и че винаги е бил добро и отговорно момче, винаги стриктно в тренировките. Той беше категоричен, че други учители от спортното училище също могат да го потвърдят. 

„Да, той позира, за да може да се покаже в Бургас какви оръжия има в Сирия. Той не е ходел постоянно там – веднъж в годината за 15 дни. Нали има учебен план, може да се провери кога е отсъствал от училище“, допълни той. 

Дачев твърди, че 21-годишното момче винаги се е възмущавало от войната в Сирия. Той подчерта, че Мохамед не е искал да ходи там, но е искал да вижда баща си. 

„Защо не го задържаха в първия ден, когато се е върнал в България? Целият град го познава. Никой ли не забеляза нещо през това време?“, запита Дачев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.