Шкварек: За изборите ПП-ДБ залагат на комсомолци, дърти ченгета и интимни партньори. Най-много млади програмисти има в

Шкварек: За изборите ПП-ДБ залагат на комсомолци, дърти ченгета и интимни партньори. Най-много млади програмисти има в
Малко интересна статистика: на тези избори партията с най-много млади програмисти на предните места в листите е…ДПС.

Междувременно, във формацията на уж готините, пробивни, млади градски хора и баш IT-та: ППДБ, всички места се разграбиха от стари партийни кадри, комсомолци без трудов стаж, дърти ченгета и семейни/интимни партньори.

Всички граждански квоти са изхвърлени, скъсаха и с НПО-тата, които уж бяха над 70. В условията на електорален срив не можеха да разпределят спасителните лодки буквално до деня на регистриране на листите, като се караха за местата на извънредно заседание през нощта и сутринта.

А онези, дето уж бяха феодалната, селска партия са с грамадна гражданска квота, пълна с млади, предимно български IT-та и предприемачи.

И още по-голяма младежка организация – всъщност младежите на ДПС са най-многобройната такава структура в страната. В тях партията инвестира страшно много, като кадрите се спонсорират да следват в чужбина, интегрират в бизнеса и администрацията, и активно подготвят за политиката.

Междувременно, младежката структура на ДСБ беше разпусната след скандали и публичен, другарски съд на конгрес на партията, заради липса на лоялност към генерал Атанасов – сам по себе си символ на младост, модерност и иновации. Младежката структура на ДаБългария (МлаДа България) на практика се саморазпусна, а такава в ПП въобще няма.

Та на фона на всички тези факти се чудя докога ще продължава градския мит и самовнушение, че ДПС са някаква селска партия на нижещи тютюн феодални турци, а умнокрасивите партии са тези на младите, новите, свежите, IT-тата.

Всъщност излиза, че първите са тези с най-голямата и развиваща се младежка структура в страната, с огромни инвестиции в кадрите си и все по-голяма гражданска квота, а вторите – един потъващ кораб, на който провалени политици се избиват за бързо намаляващите места в лодките.

Автор: Кристиян Шкварек, Фейсбук 

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.