Айсбергът на престъпността са поръчковите убийства

Поръчковите убийства са айсбергът на криминалната престъпност. Те са бич за обществото. Това коментира в Сутрешния блок на БНТ криминалистът Ботьо Ботев. Според него, за тях се изисква голям професионализъм в работата и ресурс от време, когато е необходимо да се оценяват и вземат под внимание тънки неща и проблеми.

По думите му разследващите убийството на Станка Марангозова са извършили изключително много добра работа в сложна ситуация и естествено резултатът е налице.

Според Ботев конкретното поръчково убийство не е било извършено така, както е било планувано.

Още по темата

21 май 2020 14:37

168

21 май 2020 12:00

280

19 май 2020 09:11

5

“Имаме един известен обществен проблем – между поръчител и жертва. Предстои дело, заведено от потърпевшата към извършителя, ден преди това. Тези обстоятелства се набиват на очи при изучаване на жертвата”, обясни Ботьо Ботев.

Според него розата, оставена при убийството, е само сфера да се прикрият някакви неща, като е израз на друга насока, лаически и неразумно от страна на самите извършители.

По думите му, има недооценяване на ситуацията и от страна на разследващите, тъй като Марангозова е можело да бъде пазена като свидетел.

Ботьо Ботев коментира и версията на прокуратурата, че дългогодишен служител на НСО да е организирал убийството на Станка Марангозова, която бе разстреляна в колата си през октомври миналата година. “Това че е служител на НСО е неприятен факт, но ако се върнем в историята от гледна точка на практиката, не е изключено служители на МВР да участват в подобни истории. каза той и допълни, че неговите действия излизат извън логиката на организатор на такова поръчково убийство. Причината –  практика в подобни случаи е да няма връзка между поръчител и извършители, докато тук има.

Сред версиите на прокуратурата е, че поръчител на убийството е Иво Масларов – доведен син на Емилия Масларова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.