Анкара за пореден път се изправя срещу всички

Анкара за пореден път се изправя срещу всички

Снимка: БГНЕС

Днешна Анкара за пореден път се изправя срещу всички, включително и срещу светските среди в Турция. това каза Георги Димов, бивш консул на България в Одрин, в ефира на bTV. 

Той обясни, че по темата за превръщането на “Св. София” в джамия няма нито едно положително мнение, дори и от мюсюлманския свят.

Още по темата

14 юли 2020 08:20

46

13 юли 2020 20:29

69

12 юли 2020 16:05

57

“Миналата година “Св. София” като музей е посетена от 3,7 млн. души. Входът е 100 лири, това са 13 евро, но тогава курсът е бил дпуг, така че това са около 50 млн. евро. Отделно всеки чужденец отишъл в Турция да види “Св. София” оставя и други средства”, обясни бившият консул. 

“Това е генерално доказателство за пътя, по който е тръгнала Турция – неосманизма, или възраждането на Османската империя”, допълни Георги Димов. 

Според него всички авторитарни лидери умишлено си търсят врагове.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.