С колко повече са безработните заради коронавируса?

С колко повече са безработните заради коронавируса?

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Новорегистрираните безработни са малко над 218 000 души за периода от 3 февруари до 12 юли. За това време постъпилите на работа от регистрираните в бюрата по труда са близо 122 000 души.

Това сочат най-актуалните данни на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта от специалното наблюдение на пазара на труда заради Covid-19.

Още по темата

2 юли 2020 11:49

5

29 юни 2020 13:30

14

Данните от специализираното ежемеседмично наблюдение показват, че продължава тенденцията, която за първи път се появи между 18 и 24 май, новорегистрираните безработни да са по-малко от постъпилите на работа.

За последния анализиран период от 6 до 12 юли те са съответно 6 884 срещу 7 559 души за цялата страна.

В този период обаче в половината от областите в страната, включително и в София, новорегистрираните в бюрата по труда са повече от устроените на работа, предаде БНР.

Седмица по рано тези области са били само девет.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.