Арестуваха eдин от многото царе на корупционните схеми – кмета на Стамболийски Георги Мараджиев

Арестуваха eдин от многото царе на корупционните схеми – кмета на Стамболийски Георги Мараджиев
Икономическа полиция му щракна белезници, той изкарва цигани на протест пред общината

Един от многото царе на корупционните схеми и търговията с влияние, както е по-известен кметът на пловдивската общ. Стамболийски Георги Мараджиев е бил арестуван от икономическа полиция в ранните часове на 24 ноември 2022 г. Мотивите за ареста все още не са ясни.

В момента Икономическа полиция и прокуратура са във фабриката на сина на Мараджиев в Стамболийски и извършват обиск.
Градоначалникът на Стамболийски е отведен от маскирани полицаи с качулки.

Мараджиев е печално известен с несметните богатства, луксозни коли и скъпи недвижими имоти, които мистериозно придобива след като през 2016 г. е избран за кмет на малката и бедна община в пловдивско. Той е герой в журналистическо разследване на bTV под надслов: Как кметът на Стамболийски се сдоби с милиони и 5 имота в „Слънчев бряг“?

Журналистите на националната медия разкриват, че градоначалникът притежава 5 апартамента на морето, придобити по време на мандата му. Имотите са в луксозния курорт в „Слънчев бряг“, като три от тях са купени на името на съпругата му, един е на сина му и един – на малолетна внучка. Освен многото си имоти градоначалникът е декларирал 2,5 млн. лв. лични приходи само за година.

Мараджиев е кмет за втори мандат. Бивш бизнесмен е, притежавал предприятията за полиетиленови чували, различни видове фолио и пластмасови изделия в Цалапица край Стамболийски.

Заема кметския пост през 2015 г. година и прехвърля собствеността и управлението на сина си, като оставя неплатен кредит и овърдрафт на стойност 3,3 млн. лв., разказва критично настроеният към Мараджиев Илия Иванов от Стамболийски – бизнесмен в областта на туризма и земеделието.

И задава логичния въпрос – откъде са парите за пет апартамента в „Слънчев бряг“, придобити от кметското семейство след заемането на поста?

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.