Бившата сглобка пак се сглоби срещу националния интерес: Оборудването за “Белене” – на Киев, България няма нужда от него

Бившата сглобка пак се сглоби срещу националния интерес: Оборудването за “Белене” – на Киев, България няма нужда от него
България продължава процедурата за продажбата на ядрените реактори от АЕЦ “Белене”.

Депутатите отхвърлиха проекта на решение за спиране на преговорите и действията по продажбата на оборудването с дълъг цикъл на производство, собственост на „Национална електрическа компания” ЕАД, предназначено за проекта АЕЦ „Белене”.

Внесеното от „БСП за България“ проекторешение бе гласувано с 66 гласа „за“ – на БСП, “Възраждане” и независими, 110 – „против“ и 14 – „въздържал се“.

Бившата сглобка в лицето на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС отново се слоби срещу националния интерес на страната ни.

С решението се предлагаше отмяна на възложените на министъра на енергетиката преговори с министъра на енергетиката на Украйна за продажба на оборудване, предназначено за АЕЦ „Белене“, според решение на Народното събрание от 6 юли 2023 г.

Отхвърлено бе и предложението преговорите и действията по продажбата на оборудването с дълъг цикъл на производство да бъдат спрени до последващо изрично решение на Народното събрание, взето след преценка на възможността оборудването да бъде използвано за нуждите и целите на АЕЦ „Козлодуй”.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.