Бивш министър на МВР и областен в завера за внос на 15 000 гласа от македонци

Бивш министър на МВР и областен в завера за внос на 15 000 гласа от македонци

Вътрешният министър съобщи важни новини. Бойко Рашков разкри, че има 100 сигнала за купуване на гласове, като има образувани са девет досъдебни производства в областите Бургас, Варна, Монтана и Видин. Водят се и полицейски разследвания.

Бивш вътрешен министър и бивш областен управител са се срещнали в Кюстендил за да обсъждат как как да привлекат 15 000 македонци с българско гражданство, които да гласуват в България.

Това е един от случаите за купуване на гласове, по които работи МВР, съобщи служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков на пресконференция. Сред другите са за “изборен туризъм” в Благоевградско, контрол от лихвари в Карнобатско и дори фалшиви заявления за гласуване в Германия.

“В Кюстендил има интересен случай, където един бивш министър на вътрешните работи е правил тези дни събиране с един бивш областен управител и излязъл в болнични.

Болен е за работа, но не е болен за такава сбирка, където са обсъждали въпроса как да привлекат 15 000 македонци с българско гражданство, които да гласуват в нашата страна. Повтарям – бивш министър на вътрешните работи”, каза Бойко Рашков.

В полицията имат данни, че в доста населени места се планира в дните преди избори да се концентрират голям брой български граждани на един и същи адрес.

МВР започва акция в цялата страна – целта е да се противодейства на изборните престъпления. Акцията няма да спре до изборния ден на 11 юли.

Министърът бе категоричен, че правителството няма да се примири с уродливото явление купуване и управляване на гласове.

Вече е започната специализирана полицейска операция в цялата страна, която няма да спре до изборния ден.

Рашков разказа за няколко вече разкрити досъдебни производства. Един от тези случаи е “от известно село в Плевенско”. “Там, ако са се обявили, че ще гласуват 300 избиратели, накрая се оказа, че са 1000. Процентът на гласувалите отива към социалистическия от преди години. Познайте от първия път за коя партия е”, каза Рашков.

Главният секретар на МВР Стоян Темелакиев разказа за случая от Германия. Български гражданин, който работи там, но “не е прекъснал контактите си с оперативно интересни лица” е подал фиктивни заявления за откриване на секция. По-голяма част от тези български граждани не знаят, че ще упражняват правото си на глас в Германия, каза Темелакиев. По случая помага и германската полиция.

Сигналите за купуване на гласове към тази сутрин са около 100.

Министърът заключи, че публичността ще спомогне много за провеждането на едни честни избори и справедливи резултати от вота.

Над 20 000 служители на МВР ще участват в охраната и ще грижат за сигурността на изборите на 11 юли.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.