Бивш съдружник на Петков с апетити към “Лукойл”

След като по-рано стана ясно, че Асен Василев агитира американци да купят “Лукойл Нефтохим” – в рамките на посещението му във Вашингтон, изскочи още една новина около бургаската рафинерия. Бивш съдружник на Кирил Петков проявява интерес към Лукойл, пише Intelligence Online. 

За това ни информира от фейсбук Bird.bg. Американският бизнесмен Майкъл Карш е бил заедно с Петков във фирмите “Майкъл Кирил” ООД, “Провиотик” АД и др., уточняват от медията и прилагат линкове, които илюстрират регистрациите.

“Заради санкциите на САЩ и ЕС спрямо руския петрол, се налага Лукойл да продаде рафинерията в България, която привлича чуждестранни държавни компании и бизнесмени, които се надяват на добра сделка. Сред тях е и Майкъл Карш, който е близък до бившия български премиер Кирил Петков”, пише Intelligence Online.

Карш е възпитаник на Harvard Business School. На същото място е учил и Кирил Петков. Майкъл Карш е популярен инвеститор.

Той е бивш служител на Сорос Фънд Мениджмънт и основател на хедж фонда Карш Капитал (Karsch Capital), преди да стане изпълнителен директор на Juice Press.

Маркетинг популярността на ПроВиотик в САЩ е изцяло благодарение на Майкъл Карш и Juice Press.

Карш започва да добавя пробиотика в соковете на компанията, което повишава популярността на ПроВиотик в страната.

Ето и линковете към Българския търговски регистър, които от Bird.bg прилагат: 

https://scan.bird.bg/

https://scan.bird.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.