Не са открити нови случаи на COVID-19 в ДГ “Родолюбче” в Перник

Не са открити нови случаи на COVID-19 в ДГ "Родолюбче" в Перник

Снимка: Pixabay

Няма нови доказани случаи на коронавирус в детска градина “Родолюбче” в Перник, съобщи bTV. Там две учителки дадоха положителни проби. Продължава да се тества персонала. 

Едва от учителките вчера е била на работа, когато PCR тестът й е потвърдил наличието на вируса. Другата учителка от декември е в дълъг болничен и не е имала пряк контакт с децата. 

“След инструкция на РЗД-Перник веднага учителката беше отстранена от работа и бяха уведомени родителите да вземат децата си. Направени са PCR теста на децата, които са били в контакт с нея. Днес след обяд се очакват резултатите”, поясни Ангелина Рикова, директор на детската градина.  

Още по темата

17 юни 2020 19:50

7

17 юни 2020 11:22

5

Тя допълни, че учителката не е имала симптоми на заразата и самата тя е била изненадана от резултата. 

Тази и следващата седмица ще се тества персоналът в 13 детски градини, обясни Даниела Георгиева от РЗИ-Перник. Ако някъде се открият положителни проби, ще се тестват и децата. 

За 24 часа беше затворена детската градина, за да се извърши пълна дезинфекция. Тя ще отвори врати отново утре. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.