Божков: Ще обжалвам решението на съда, това за Пригожин, Крим са глупости, вкарани допълнително към делото

Божков: Ще обжалвам решението на съда, това за Пригожин, Крим са глупости, вкарани допълнително към делото
Бизнесменът Васил Божков, когото Софийският градски съд остави в ареста за постоянно, определи като “глупости” твърденията на прокуратурата, че е водил кореспонденция с Евгений Пригожин.

“Абе, глупости, тъпи въпроси ми задавате, вижте правосъдието в България какво е”, каза Божков пред журналисти, след като излезе от съдебната зала. Той заяви, че ще обжалва наложения му постоянен арест.

Адвокатът му Георги Гатев посочи пред медиите, че за първи път чува за тези неща и няма как да направи връзка с делото.

Това са неща, които не ясно как и кога са вкарани в делото, истории за Крим, за войната в Украйна, Африка. Отдавна знам, че има секретни данни по делото, но това е незаконосъобразно, защото делото е за хазартна дейност, коментира Гатев.

Той отказа да отговори конкретно на въпроса кои хора имат интерес Божков да е в ареста. Начинът, по който се отразяват събитията в последните дни, показва, че явно някой има интерес, смята той.

В последните дни се появи информация, че Божков е поръчал убийството на Алексей Петров, даде пример Георги Гатев.

Адвокатът посочи, че в Обединените арабски емирства има специални традиции и никой не може да каже защо до момента емирствата не са разрешавали на Божков да се върне. Властите там имали свое виждане и не дават обяснение на никого.

Прокурорът по делото Ангел Кънев коментира пред медиите, че връзката с Пригожин е изведена от доказателствата, събрани по делото.

На въпрос на БТА как се установява, че от другата страна на кореспонденцията е наистина Евгений Пригожин, а не някой друг с фалшиво име, Кънев каза само, че това била установено с разпити на свидетели, технически и счетоводни експертизи.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.