Борисов от Твърдица: Изпуснем ли тази болест, няма какво да ръкопляскаме

Изпуснем ли тази болест, изпуснем ли този пик, вече няма какво да ръкопляскаме на докторите, защото ще ги затрупаме от работа, обяви премиерът Бойко Борисов.

Излизат разни хора и казват: “трябва да се заразим”. Да, сигурно ще се заразим, но разберете – болниците няма да издържат. Затова и лекарите умоляват да се спазват мерките, да сме дисциплинирани, посочи още министър-председателят, който бе на посещение в Твърдица, където посети текстилния завод за производство на защитни облекла.

Още по темата

12 апр 2020 09:26

431

12 апр 2020 08:05

331

Ние бяхме от първите, които не чакаха доставките и си обърнахме производството, посочи Борисов.

От фабриката посочиха, че 3000 облекла се правят на денонощие. Памукът, циповете и мембраната са водоустойчиви.

Това е облеклото, което пратихме в Германия, от там искат да купят 50 000 бройки. Първо гарантираме резерв за нашите сестри и лаборанти и после продаваме, заръча Борисов.

Той призова всичката продукция на родни производители, която не може да се продаде заради затворените тържища, вместо да се развали, да се закупи и да раздаде на домове за възрастни хора например.

“Възлагам по най-бързия начин да се направят в търговските вериги щандове за наши зеленчуци свежа продукция”, посочи Борисов. Министър-председателят възложи това на министър Десислава Танева. “Затова сега по най-бързия начин вместо да се конфронтирате с веригите, бързо да направят щандове за нашите зеленчуци за свежата продукция. Да може хората по реда, който сме оказали в магазинната мрежа, да отидат и да си купуват”, посочи още премиерът.

Пазарите се затварят сами – умолявах и видяхте какво направиха следобед. Затова и докторите се молят, затова и аз се моля. Ако имаме дисциплина – ще можем да го преборим това нещо. Но вчера показахме, че нямаме дисциплина, посочи още Борисов.

“Ако искаме да запазим хората на първата линия, си оставаме вкъщи”, посочи още премиерът.

Премиерът посочи, че във всички икономики влизат пари от туризма. “Ще има някакво общо решение и ние ще се включим в него. Затова толкова искам да влезем в чакалня на Еврозоната, да имаме достъп до свежи пари”, допълни Бойко Борисов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.