Браво! Три 10-годишни момчета спасиха 90-годишен дядо, жертва на грабеж

Браво! Три 10-годишни момчета спасиха 90-годишен дядо, жертва на грабеж
Три 10-годишни момчета помогнаха на полицията да залови грабител, нападнал възрастен мъж в Радомир

Децата спасили и 90-годишния старец, който лежал след нападението безпомощен на улицата.

Евелин, Симеон и Иван тръгнали към местен хранителен магазин, когато ги спрял непознат мъж и поискал да му дадат пари. Те нямали и го подминали, но минута по-късно видели старец да лежи на пътя, а непознатия да бяга с чанта в ръце.

Въпреки шокиращата гледка, малчуганите запазили самообладание и веднага позвънили на телефон 112. На помощ се притекли и две жени, които заедно с малчуганите помогнали на възрастния мъж да се изправи.

Пострадалият се оказал 90-годишният дядо Митко от Радомир, който бил в шок след грабежа. “Изглежда ме е следил преди да ида на магазина. Трудна ми е походката, едва ходя и той ме застигна. Грабна ми чантата, блъсна ме и аз паднах на челото си”, разказва пострадалият старец пред “Нова телевизия”, пише Труд.

Описанието на престъпника, което децата дали, е било много точно и по него само след часове грабителят е бил заловен в Дупница.

След като сигналът бил получен в полицията, е бил информиран и инспектор от Детска педагогическа стая, защото момчетата, станали свидетели на престъплението, са непълнолетни.

“Когато разбрах, че са 10-годишни деца, цялата настръхнах. Реших, че може сериозно да са се изплашили. Подаването на сигнал на 112 е малко сложно, често възрастни се справят трудно”, казва Десислава Попова от МВР.

Пред нея момчетата казали, че първо помислили дядото за мъртъв. И добавили, че не можели просто да избягат и да оставят човека да лежи на улицата.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.