Бременните да не се притесняват излишно от коронавируса

Бременните да не се притесняват излишно от коронавируса

Снимка: БГНЕС

Няма опасност за новородените да развият COVID-19, категоричен е гинекологът д-р Данаил Илиев, който практикува в една от големите частни столични болници. Той съветва бременните, които нямат съпътстващи заболявания, да не се притесняват от усложнения от коронавирусна инфекция, пише БНР.

Още по темата

10 май 2020 07:15

43

15 апр 2020 17:37

7

„Нито една от пациентките, които са били с това придружаващо вирусно заболяване, при липса на съпътстващи заболявания, не развиват усложнения – нито те, нито техните бебета. А за бебетата това пък е абсолютно безопасно. Оказва се, че при деца до 9-10 годишна възраст в клетките няма рецептори, за които да се захване този вирус. Така че тези деца могат да бъдат приносители на вируса, но не и да се разболяват“, сподели д-р Данаил Илиев.

Бременна жена с COVID-19 роди здраво бебе в столичната АГ болница “Шейново“, където беше открито отделение за пациентки с коронавирус.

Директорът на лечебното заведение д-р Румен Велев съобщи, че екипът му е добре подготвен да реагира при случаи на заразени бременни.

„Това беше една пациентка, която постъпи по спешност и която имаше анамнеза, че е била болна. Ние я хоспитализирахме в този център, там стана раждането  – тя трябваше да роди с цезарово сечение и там екипът, който я беше приел, прекара с нея 24 часа, докато излезе резултатът от PCR  теста. И така бяхме доста на тръни. След това имахме още един подобен случай – с положителен IgGи отрицателен PCR. Така че вече добиваме някакъв опит и сме наясно как да действаме при за подобни ситуации“, допълни д-р Румен Велев.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.