Брутален екшън в парламента! Радостин Василев наби Искрен Митев! Той: Посегна ми, но не успя / ВИДЕО

Брутален екшън в парламента! Радостин Василев наби Искрен Митев! Той: Посегна ми, но не успя / ВИДЕО
До размяна на юмруци са стигнали днес депутатите Радостин Василев (независим) и Искрен Митев от “Продължаваме промяната”.

Тази сцена се е разиграла извън обхвата на телевизионните камери, които следят пленарното заседание.

Битката е станала в края на парламентарните въпроси към премиера Николай Денков, докато на трибуната е депутатът от БСП Борислав Гуцанов. Тогава Искрен Митев и съпартиецът му Настимир Ананиев тръгват да излизат от залата през врата, която се пада зад председателската трибуна.

В този момент Радостин Василев, който напусна “Промяната”, след като публикува запис как в партията обсъждат предстоящата сглобка с ГЕРБ, влиза в разговор с председателя Росен Желязков.

Настояването му е да получи втори въпрос към премиера Денков, но е порязан, че като независим има право само на един. Минаващият наблизо Искрен Митев му подвикнал нещо, след което Радостин Василев го нападнал, пише novini.bg.

В суматохата успял два пъти да удари с юмрук Митев преди да бъдат разтървани, разказаха депутати пред 24 часа, които са станали свидетели на битката.

“Радостин Василев ми посегна два пъти, но не успя да ме удари, квесторите и колегата Настимир Ананиев го спряха”, твърди пред “24 часа” Искрен Митев.

След това Василев и Митев се разминали на входа на пленарната зала зад гърба на служителката, която следи електронната система, която отчита гласуването.

“Блъсна ме на влизане в залата с рамо, след което ми посегна, ръката му стигна почти до мен, но не ме удари”, обясни Митев.

Той допълни, че има двама свидетели, а случаят е отнесен до ръководството на Народното събрание.

Двамата имаха стар спор преди няколко месеца, вижте тук:

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.