БСП отвърна удара, атакува Караянчева

БСП отвърна удара, атакува Караянчева

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В отговор на обвиненията на ГЕРБ, че президентът Румен Радев носил политическата отговорност за ескалирането на протеста вчера, от БСП атакуваха шефката на НС Цвета Караянчева и поискаха изслушване на вътрешния министър Младен Маринов за протестите.

Още по темата

15 юли 2020 10:10

243

15 юли 2020 09:47

43

„Цвета Караянчева не е обединител на нацията и не отговаря на поста, който заема, защото нямате право да лидирате протести. Г-жо Караянчева, вие се явявате на протести, без значение дали са в подкрепа или не са, но делите хората на наши и ваши. Вие нямате право да седите, да говорите и да лидирате протести. Вие сте председател на Народното събрание”, отсече Иван Ченчев.

Според него дори Караянчева трябва да я срам от поведението й.

Караянчева обаче му отговори, че има възможност и право да ходи, където си иска
.

“Уважаеми г-н Ченчев, освен, че съм председател на Народното събрание, съм народен представител от 9-ти избирателен район. И съм гражданин на България. Имам възможност да ходя, където си искам. Тук се държа подобаващо и давам възможност на всеки народен представител да изрази своята позиция”, отсече тя.

А заради сблъсъците между полицаи и протестиращи Иван Иванов настоя МВР шефът Младен Маринов да бъде изслушан от депутатите.

„Във връзка със случващото се на площадите на България, но и зачестилите случаи на насилие върху протестиращите, вътрешният министър дължи отговор как действа полицията“, настоя той.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.