След огнището на коронавирус, колко сериозно е положението в Сърница?

След огнището на коронавирус, колко сериозно е положението в Сърница?

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В Сърница бяха установени 13 случая на COVID-19. След спешно заседание на Кризисния щаб беше решено градът да не се поставя под карантина. Сградите, в които са работили заразените, се дезинфекцират.

Още по темата

5 юни 2020 12:44

14

5 юни 2020 07:20

5

Кметът на града обясни пред Нова тв, че днес е важен ден, защото се очаква да излязат пробите на хората, които работят в шивашкия цех в Доспат. Там има заразен с коронавирус. По думите му днес ще стане ясно колко сериозно продължава да е разпространението на инфекцията в града.

Новината, че Сърница няма да се изолира, дойде вчера след спешната среща между Областния кризисен щаб и държавния здравен инспектор.

От Щаба обаче излязоха с призив – туристите да забравят дестинацията Сърница поне в следващите две седмици. Местните жители се зарадваха на новината, че няма да минават в изолация. Според тях, въпреки 13-те заразени, ситуацията не е толкова тревожна.

В следващите две седмици препоръката към всички в Сърница е да не се събират на групи – дори и за традиционните си молитви.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.