Буковлък под строга карантина заради нови случаи на COVID-19

Буковлък под строга карантина заради нови случаи на COVID-19

Здравните власти от полунощ поставиха плевенското село Буковлък под частична карантина. Причината е повишаване на броят на заразените от коронавирус сред местните жители, предаде Нова ТВ. 

За два дни 24 жители на селото са дали положителни проби за COVID-19. Днес са установени още 4 случаи на вируса, потвърди кметът Росен Русанов.

В селото е въведено отово задължително носене на предпазни маски на обществени места. “Това обаче е въпрос на самосъзнание и здравна култура”, казва Русанов.

Изградени са КПП-та, където се проверява всеки, който влиза или излиза от селото. Наложена е забрана за излизане на всички заразени, както и контактните им лица, а това са общо 40 души. 

Още по темата

15 юни 2020 16:44

21

15 юни 2020 11:00

8

“Днес има още 4 нови случая на заразата. Предстои да бъдат вземи още проби. Аз предупреждавах, че този развой на събитията е възможен, но в България е нормално да впрягаш коня преди каруцата”, казва Русанов.

Кметът допълва, че в селото трябва да започне и масово тестване, както и по-строг контрол на лицата поставени под карантина. “Вчера имахме случаи, в които хора заразени с коронавирус се разхождаха по улицата”, обясни Русанов.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.