Президентът Радев след машинен вот: Гласувах срещу разпада на държавността и корупцията /видео/

Президентът Радев след машинен вот: Гласувах срещу разпада на държавността и корупцията /видео/
Президентът Румен Радев упражни правото си на глас. Той го направи машинно.

Гласувах срещу разпада на държавността, беззаконието и корупцията, заяви държавният глава.

Българите усещат, че в тези избори има голям залог, каза пред медиите Радев, след като упражни правото си на глас.

„Гласувах за свободна и просперираща България“, заяви още той.

Според Румен Радев „изборите трябваше да бъдат много по-рано, още миналата година.“

„Гласувах за свободна, справедлива и просперираща България. Вярвам, че макар и трудно, българите взимаме съдбата си в свой ръце. Тези избори ще са първата стъпка към нормалността, към завръщането, към законите и правилата. Към осъзнаването на силата на колективното действие. Към отприщването на огромния потенциал, който носи народът. Искам да използвам още веднъж случая и да призова всички пълнолетни българи да гласуват“, заяви държавният глава и добави, че иначе историята ще ни прати на поправителен по демокрация.

„Нека всички дадем гласа си днес, за да имаме един представителен и достоен парламент. Гласувах машинно. Искам да поздравя всички членове на комисии, застъпници, наблюдатели за това, че дори в тази сложна обстановка са тук“, каза още Румен Радев.

Очаквам стабилен и легитимен парламент, добави Радев.

„Гласувах срещу разпада на държавността, беззаконието и корупцията. Макар и трудно, българите вземаме бъдещето си в свои ръце и тези избори ще се стъпка на завръщането към нормалността“, заяви още Радев.
Той призова всички българи да гласуват, иначе историята ще ни изпрати на поправителен по демокрация.

„От много време гласувам в тази секция и за първи път виждам такава активност“, коментира Радев.

„От много време гласувам в тази секция и за първи път виждам толкова много хора. Това показва, че наистина има ангажираност на българите към тези избори. Иначе изборите разбира се, трябваше да бъдат много по-рано – още миналата година. Хаосът щеше да бъде избегнат, животът на много българи съхранен, а хиляди български семейства и фирми щяха да бъдат спасени от фалит. Около мен бяха много възрастни хора, така че не виждам да им е повлияла COVID обстановката“, коментира Радев.

Той уточни, че всяка една партия трябва да бъде ангажирана със своята кампания. „Разбира се, това не беше класическа кампания. Всички искаха да видим повече сблъсък на идеи, на визии, на виждания на партиите как да се развива България оттук нататък, а не да се прехвърля в личното поле на компроматни войни. Очаквам стабилен парламент с легитимност, за да имаме най-важното – силно и устойчиво правителство“, каза още Румен Радев.

Според него кампанията не е била класическа.

„Искахме да видим повече сблъсък на идеи, визии и виждане на партиите как да се развива България оттук-нататък“, коментира още Радев.

В отговор на журналистически въпрос президентът коментира шпионския скандал и посочи, че съдът още не се е произнесъл.

„Ако съдът потвърди масовият пробив в персоналната сигурност, това означава, че имаме дълбок вътрешен проблем, който компрометира не само националната сигурност, но и тази на съюзниците. Затова, вместо самохвалства, трябва да имаме отговори на тежки въпроси“, посочи Радев. И добави, че очаква не само пълно разследване, но и задълбочен анализ.

Следващото правителство го очаква много работа, за да възстанови държавността, каза още той.

Отговори и на въпроси, свързани с референдума за отделяне на Обзор от Несеър.

„Решението ми ще бъде съобразно закона. Предложението на МС към мен влиза в противоречие със закона“, каза президентът.

Държавният глава гласува в Професионална гимназия по транспорт „Макгахан” в гр. София, район „Слатина”.

Преди да стигне до урната, Радев изчака няколко минути на опашка и си поговори с хората.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.