Български хотелиер: Мит е, че българинът е работлив. Има си по два апартамента и му е важно да има салатка на масата

Български хотелиер: Мит е, че българинът е работлив. Има си по два апартамента и му е важно да има салатка на масата
Продължава кризата с наемането на работници от трети страни за сезонна работа по морето.

Част от хотелите това лято отварят по-късно заради липса на кадри. Причината е забавяне в издаването на визи на наетите служители.

“Бях оптимист, но още преди месеци заявихме на служебния министър на туризма Евтим Милошев, че Външно министерство няма административен капацитет.

Очаквах на 1 юни да пристигнат 40% от работниците от трети страни. Някои от тях имат визи, други – не. Издаването продължава да се бави.

Ние ще започнем работа навреме, ще положим усилия.

Но не можем да заработим така, както трябва, за да предложим на туристите качествена услуга”, коментира в ефира на “Здравей, България” по NOVA зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов.

Според него проблемите произтичат от липсата на синхрон между различните институции в държавата.

“Чакаме да дойдат да работят и ученици, но те свършват училище след 20 юни”, каза още Налбантов.

Зам.-председателят на асоциацията смята, че липсата на работна ръка идва от факта, че близо милион и половина българи не искат да работят.

Въпреки това, според Налбантов, “туризмът в България е един от малкото отрасли, които функционират добре”.

“Мит е, че българинът е работлив. Има си по два апартамента и му е важно на масата да има салата от чушки, домати и сирене

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.