Владимир Путин запали свещ за Великден в резиденцията си

Владимир Путин запали свещ за Великден в резиденцията си

Снимка: БГНЕС

В най-голямата православна страна  – Русия –  миряните не присъстваха на пасхалните богослужения заради разпространението на коронавирусната инфекция. В навечерието на най-светлия християнски празник патриархът на Москва и цяла Русия Кирил призова вярващите да останат по домовете си, предава БНР.

Още по темата

18 апр 2020 16:10

223

18 апр 2020 14:45

56

18 апр 2020 11:40

98

14 апр 2020 21:30

298

По традиция патриарх Кирил оглави празничното пасхално богослужение в храма „Христос Спасител“ в центъра на Москва и точно в полунощ възвести Христовото Възкресение. Богослужението беше предавано пряко в ефира на няколко федерални телевизионни канала и на сайта на Руската православна църква. В храма беше доставена капсула с благодатния огън от Ерусалим, но традиционната церемония по посрещането на летището с участието на хиляди вярващи беше отменена.

За първи път от 2000 година насам президентът Владимир Путин си остана вкъщи на Великден.

Той запали свещ в параклиса в резиденцията си „Ново Огарьово“ край Москва и поздрави православните християни и всички граждани на Русия по случай светлия празник.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.