МВР и Щабът днес ще мислят мерките за прибирането в София след празниците

Днес ще бъдат начертани мерките и планът за прибирането на софиянци след празниците, стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов.

Той поздрави българите за днешния пранзик.

„Поздравявам всички християни с Възкресение Христово и да им пожелая в днешно време всички да сме здрави. Благодаря на патриарха и всички духовници за създадената организация по храмовете. Тя беше в синхрон с наложените мерки. България може би е единствената държава, която не заключи храмовете, което е исторически момент, тъй като вярата никога не трябва да угасва“, каза още той.

Още по темата

18 апр 2020 21:10

76

17 апр 2020 09:38

210

Относно ситуацията в София, която е блокирана от четвъртък вечерта, вътрешният министър заяви, че според него мерките в момента са достатъчно затегнати.

„Придвижването става само в определени времеви прозорци – сутрин между 6.00 ч. и 8.00 ч. и вечер от 18.00 ч. до 20.00 ч. В четвъртък имаше много хора, които са убедили колегите, че са от провинцията. Реално сега те не могат да се приберат в София, защото постоянният адрес не е основание да се върнат тук”, посочи МВР шефът пред “Нова тв”.

Мисля, че София трябва да влезе в по-нормален ред, заяви още Маринов. Хората ходят на работа и трябва да се приберат, но това ще става под стриктен контрол. Където е установена измама, се докладва на прокуратурат, настоя министърът на вътрешните работи.

Той коментира и създалото се напрежение в ромските квартали.

„Мисля, че хората във „Факултета“ вече разбраха, че целта на мерките е да се запази здравето им. В събота се раздаваха и помощи на нуждаещите се. Надявам се повече да няма ескалация на напрежението“, каза Маринов.

Вътрешният министър обясни и дали ще има обезщетение за полицаите. „Премиерът ще обяви средствата, които ще могат да бъдат заделени за работещите на първа линия. На органите на реда са им спрени и отпуските. Колегите са издръжливи”, заяви Младен Маринов.

Министърът на вътрешните работи поздрави църковните служители за създадената организация. „България е може би единствената държава, която не затвори храмовете. Вярата не трябва да угасва”, заключи Маринов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.